Нарачале маче за 6.000 евра, а неколку дена подоцна завршиле во затвор

2383

Двојка од Франција завршила во затвор откако купила мачка за дури 6.000 евра, мислејќи дека купиле мачка савана, една од најскапите во светот.

Се испоставило дека тие купиле тигарче наместо мачка, што инаку е вкрстена раса на домашна мачка и африканска дива мачка. Парот ја пронашол мачката преку оглас на Интернет, а една недела подоцна сфатиле дека сè уште не го добиле она што го сакале.

Мачката савана е дозволено да се чува како домашно милениче во Франција, но тигарот не

Мачка савана

Двојката подоцна била ослободена од затвор, а тигарот го презела француската канцеларија за заштита на животните.