Мудрата и стабилна жена нема да ги побара од својот маж овие работи

278

Таа нема да се обиде да го смени во смисла да започне да одредува што да јаде, да се облекува и како да се забавува. Таа исто така не сака тој да и прави такви работи. Таа е независна и самоуверена.

Не и треба партнер да ги заменува нејзините родители или таа да ја игра улогата на неговата мајка. Потребен е вистински маж.

Таа нема да го замоли да се откаже од она што го сака

Мудрата жена нема да бара од нејзиниот маж да ја смени работата или да престане да ги извршува неговите хобиа само за да помине повеќе време со неа. Таа знае дека тоа ќе го направи несреќен затоа што тој ќе мора да се откаже од она што го ужива.

Тој не очекува дека ќе престане да живее во моментот кога таа ќе влезе во неговиот живот.

Нема да и падне на памет да побара да ги отфрли неговите пријатели или семејство

Таа е свесна дека можеби не се сложуваат добро со нив затоа што се премногу различни, но сепак тие се негови пријатели, семејство и важно е тој да се чувствува добро со нив. Мудрата жена нема да поставува ултиматуми од типот „Или тие или јас“.

Исто така, тој нема да размислува на начин дека таа треба да му биде најважна во светот, и сите други луѓе со кои го поминал својот живот да му станат неважни.

Продолжува на страна 2