Места кои таа треба да допре

149

Многу жени мислат дека има само едно место каде што човекот треба да се допре да се возбуди, но тоа не е случај.

За да ја направите страста уште посилна, ги споделуваме сите места каде треба да го допрете вашиот партнер.

Неговото лице

Според кинеската медицина, Јанг е тип на машка енергија која со години се поврзува со машката сексуална желба, а повеќето од нејзините канали се на машкото лице.

Можете да го предиспонирате вашиот партнер со нежно движење на прстите над лицето. Започнете со мало стегање на храмовите за ослободување на стресот, потоа продолжете со образите и усните. Ќе забележите моментална промена во расположението.

Обрнете внимание на вратот

Вратот е следната област што треба да ја истражите. На подрачјето на вратот и тилот, тироидната жлезда е исто така стимулирана со нежни милувања. Таа е одговорна за метаболизмот и сексуалната желба.

Можете да почнете да се грижите за областа со прстите, а потоа продолжете со усните.

Играјте со ушите

Ушите се зона, која има повеќе нервни завршетоци, па секој пат кога го допирате неговото уво, тој ќе го загуби умот и гласот од задоволство. За да стимулирате нервните завршетоци таму, може да ја користите целата имагинација, да го допирате со јазикот, забите или едноставно со прстите.

Не пропуштајте го грбот

Неговиот крст може да биде добар начин да го возбудите. Решеткајте го просторот веднаш над колковите.

Ова ќе ја загрее кожата и ќе се релаксира. Потоа внимателно фокусирајте се на ‘рбетот додека вршите притисок. Вие исто така може да ги примамите неговите сетила со тоа што му ја допирате косата.