Овие хороскопски знаци кон својот партнер се однесуваат како родители

130

Наместо да сфатат дека се во врска со возрасна личност, личностите родени во овие знаци од зодијакот, кон своите партнери се однесуваат како кон деца.

Тие често зборуваат дека имаат родителски инстинкт и доколку немаат деца, се должи на нивниот напор да го „воспитуваат“ сопствениот партнер.

Овен

Овенот е многу силен знак кој од луѓето сака да го извлече најдоброто. Сепај, тоа често прераснува во тоа што им зборуваат на партнерите како да се однесуваат, облекуват, постапуваат… Овните сакаат да имаат се под контрола како во сопствениот живот, така и во животот на партнерот.

Девица

Девиците, исто така, мораат да имаат се под контрола. Оттука доаѓа нивната потреба за превоспитување на нивниот партнер. Тие мислат дека знаат се и многу подобро од сите, па тоа јасно го покажуваат и почнуваат да му бидат родител на нивниот партнер, па и да управуваат со неговиот живот.

Лав

Во природата на Лавот е неговата доминација, како во друштвото, така и во љубовта. Жените Лавици посебно се истакнуваат во тоа, па сакаат од ден во ден да учат новости за да се чувствуваат подобро, што доведува до тоа да кон својот партнер се однесуваат како мајка. Често го омаловажуваат партнерот и се сомневаат во неговите способности бидејќи, сепак, тие знаат најдобро.