1 од 15 жени не уживаат во сексот, а секој 8-ми возрасен уживал во тројка – интересна статистика

957

Статистиката е интересна работа.

Повеќето од нас слушнале за тоа во училиште, на факултет, на работа или на вести, постојано се изнесуваат некои броеви и некои факти.

Но статистиките освен број на смртни случаи и невработени имаат и друга страна, онаа интересната и смешна, па дури и неверојатна.

Ви пренесуваме некои интересни статистички факти

1 од 100 луѓе се тушира помалку од еднаш неделно

Најверојатно е дека ќе умрете во јануари или март отколку во било кој друг месец од годината

59 % од мажите и 66 % жени губи интерес за нов партнер по првиот бакнеж

1 од 20 оженети мажи интензивно размислуваат за напуштање на својата сопруга

1 од 15 жени воопшто не уживаат во сексот

1 од 8-мина возрасни имале барем еднаш тројка во својот живот
секоја четврта возрасна личност имала секс пред да оди на спиење

1 од 13 e-mail пораки кои ги добивате содржи нешто порнографско

1 од 6 возрасни лица се убедени дека чудовишта како Лох Нес ѕверот и Bigfoot еден ден ќе бидат откриени

Секој трет човек во Луизијана е дебел

Веројатноста дека некој во една година ќе ве убие е 1 спрема 20.300

Веројатноста дека ќе станете филмска ѕвезда е 1 спрема 1.190.000

Секој 6-ти тинејџер, на возраст меѓу 15 и 19 години, имал сексуални односи со најмалку четири девојки

Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.