Како да ја избегнете наградата најдосаден љубовник на светот

131

Важно е да се направи разлика помеѓу сексот и љубовта.

Таа има секс. Има добар секс. И таа има неверојатно добар секс. Кого би сакале да го имате со вашиот партнер? Ако не функционирате добро, познатиот сексологТрејси Кокс нуди неколку златни правила, кои гарантираат дека ќе го добиете она што го барате.

Животот е краток. Цел висок! Еве што советува Трејси.

Работете на себе си

Сексот е миризлив, гласен, испотен и непристоен. И ако никогаш тоа не сте го направиле во кревет тогаш можете да ја заработите наградата за најдосаден љубовник во светот.

Ова може да се избегне за влакно ако лицето се погледне и си помислие: “Боже, треба да почнам да одам на фитнес!”, Бидејќи партнерката повеќе не ме сака, а таа бара… издрживостт.

Експериментирајте, искусете и почувствувајте нови работи. Немојте да бидете задоволни со истото “мени”.

Користите го вашиот мозок

Мислам на сите раширени митови. Ако навистина ги анализирате работите ќе дознаете дека најдобриот пријател тоа не го добива од вас.

Случаите на истовремено да доживеете оргазам се се поретки, а сексот во филмовите и порно не бил ниту близу до реалноста. Мажите имаат проблеми со ерекцијата и жените имаат проблеми со постигнување на оргазам.

Немојте да бидете измамени, бидејќи ќе имате нереални очекувања што ќе доведат до разочарување.

Направете разлика меѓу сексот и љубовта

Големиот секс и вистинска љубов не секогаш одат рака под рака. Таквата изјава не треба да биде погрешно протолкувана – вљубеноста е едно од најубавите искуства во животот. Кога е споделено, тоа е како да патувате на голем, меки бел облак – светло, сонливо и весело.

Кога тоа не е, чувствата се исто толку интензивни, но во другата крајност – се чувствувате повредено и разрушено. Интелигентните луѓе уште се потпираат на тоа дека се во рана фаза: само затоа сексуалната енергија ви се совпаѓа, не значи дека тоа ќе се случи и со вашите срца.

Само затоа што сексот е неверојатен не значи дека тоа е љубовта на твојот живот. Направете безбеден секс со сите сетила, внимавајте да се приклучите до степен до кој ќе станете безнадежно ранливи.

Не дозволувајте да се однесуваат кон вас без почит.

Изберете партнери кои се уверени и среќни во сопствената кожа. Колку подобро се чувствуваат во сопствената кожа, толку подобро тие ќе ве третираат.