Машки трикови за плодност

149

4. Не претерувајте со спортот

Ако се празните до смрт во салата не само што ќе се влоши здравјето, туку и ќе ја оштетите својата семена течност. Превежбувањето води до намалување на производството на сперма.

5. Избегнувајте да возите долго велосипед

Велосипедизмот е доста популарен начин на движење не само на патеките, туку и во градот. Долгото седење на тесното седиште и триењето на вашите интимни делови со него, сепак, може да влијае на плодноста. Притискање на облеката и постелнината кон фината кожа нема позитивно влијание на сперматозоидите.

6. Намалете ја тежината

Десетици истражувања покажуваат дека мажите со прекумерна тежина потешко успеваат да ја забременат партнерката. Вишокот килограми се одразуваат на подвижноста на сперматозоидите, на нивното количество и квалитет.

Продолжува на страна 3