Машки трикови за плодност

149

7. Пијте витамини

Витамините се важни за целокупното здравје и тонус и исто така помагаат за плодноста.

8. Намалете го кофеинот

Малите количини кофеин се корисни за плодноста на мажите, но со претерувањето може да предизвикате контраефект. Не пијте повеќе од три шолји кафе на ден.

9. Консултирајте се со лекар

Ако сите овие трикови не ви помогнат да станете родител, задолжително консултирајте се со специјалист и подложете се на различни тестови за да го дефинирате проблемот.

10. Пратете го месечниот календар на партнерот

Познат факт е дека најповолен период за зачнување е кога жената е во овулација. Има тестови на пазарот и други алтернативни методи по кои таа може да го определи овој момент. Запознајте се со нејзиниот месечен календар и зголемете ги сексуалните контакти во овој период.