Марфиеви закони за животот (втор дел)

438
  1. Човек со еден часовник знае коку е часот, човек со два часовници никогаш не е сигурен.
  2. Кога некој на кој му се воодушевуваш и го почитуваш изгледа како да се занимава со длабоки мисли, најверојатно рамислува за ручек.
  3. Кој има злато, ги одредува првилата.
  4. Во Америка не е работа во тоа колку нешто чини туку колку со купување си заштедил.
  5. Дваесте отсто муштерии прави осумдесет проценти промет, дбваесет проценти делови чини осумдесет проценти од цената..итн.
  6. Никогаш ништо нема да се изгради на време, ниту во рамките на предвидениот буџет.
  7. Тривијалните работи се решаваат веднаш, важните работи не се решаваат никогаш.