Козметички ритуали пред спиење | Не заспивајте без нив

111

Козметичката рутина често вклучува нанесување на крем пред шминка, основа, пилинг на лицето, чистење и други процедури кои се вложуваат во текот на денот.

Како добро знаеме, убавината доаѓа од внатре и дефинитивно бара многу повеќе напор, ако сакаме да се радуваме постојано на добар изглед.

Токму поради таа причина мора да имаме предвид дека има начин да работиме во таа насока и додека спиеме.

Ви претставуваме 5 задолжителни ритуали за убавина кои треба да ги правите навечер, непосредно пред да си легнете.

Туфер за лице

За да го исчистите правилно лицето и да се радувате на мека и убава кожа, задолжително користете туфер пред спиење. Производот треба да ве штити и да не претерувате со притисокот, за да не се добиете црвенило.

Нанесувајте чисто млеко

Производи за чистење, со кој ја остранувате шминката од лицето пред да си легнете, е важен чекор. Пожелно е да се намачкате со млеко, што хидрира цела ноќ и, и овозможува на кожата да дише.

Тоник за чиста кожа

Откако ќе го нанесете млекото, завршете го ритуалот пред спиење со тоник, кој одговара на типот на кожата. Задолжително изберете производ, така што тој ќе одговара на вашите индивидуални потреби.

Ноќен крем

Целосното хидратирање на кожата се постигнува со ноќен крем за лице. Изгледа таков, во чиј состав има алое вера, бидејќи тоа штити и омекнува.

Против црвенило

Ако треба да се справувате со лупење на кожата, пигментни дамки или други слични проблеми, два пати неделно чистете и со производ кој содржи салицилна киселина. На овој начин ќе избегнете црвенило и инфекции.