Коњ на умирање, а таа не му дозволи да си “замине” туку така | Видео

1676

Името на ова убаво и благородно животно е Бени. Беше пронајден како отфрлен коњ, напуштен некаде длабоко во шумата. Го пронашла една девојка која “лавовски се борела” за неговиот живот.

Таа успеала Бени да го пренесе до нејзината куќа, но кога дошол ветеринарот нејзиниот свет се распаднал. За Бени немало надеж, и сега оваа приказна добива смисла.

Повеќето од нас би се откажале, но не и оваа девојка. Со многу љубов, напор и надеж коњот преживеал. Погледнете ги сега оваа двојка и нивниот доказ дека само љубовта и храната се доволни за живот:

Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.