Колку килограми треба да имате според вашата височина | Табела

510

Сите сакаме да ја достигнеме и да ја задржиме својата идеална тежина.

Треба да се има на ум дека сите сме различни, поинаку сме градени и дека она што за некого е идеално, е непосакувано за друг.

Сепак, килограмите можат да ни предочат дали сме во добра форма или сепак треба да внимаваме како се храниме и дали водиме здрав живот.

Во следната табела пронајдете ја својата идеална тежина која е пресметана во однос на телесната градба и висината.