Кој вели дека јогата не е за луѓе со прекумерна тежина? Таа е доказ дека тоа е можно

1585

Instagram е полн со фотографии на луѓе кои вежбаат, но Jesamin Stenli е можеби најголемата инспирација за сите оние кои сакаат да практикуваат јога. Зошто? Оваа жена отстапува од вообичаените шаблони. Еве како.

Судејќи според фотографиите на социјалните мрежи, јогата е резервирана само за слаби луѓе или евентуално за манекенки кои тврдат дека на тој начин ја одржуваат линијата. Jesemin е најдобар доказ за тоа дека не е така и дека луѓето со корпулентна градба, исто така, можат да се јогираат. И не само тоа.

Сложените ситуации, кои подразбираат стој на раце или други комплексни елементи, подеднакво можат да ги изведат.

Нејзиниот Instagram полн е со фотографии на кои полничката Jesemin вежба, а иако можеби многумина не би помислиле дека таа може да стоји на раце, на глава, прави шпага …

Таа е доказ дека јогата е прашање на волја и желба.

Дали можете да правите исто што и таа?

Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.