Кои љубовни совети се збунувачки и зошто?

31

Динамиката на животот нè тера да бараме постојано одговори на работите кои ни се случуваат.

Често се водиме од клишеа, наречени совети кои речиси секогаш нè одведуваат во погрешна насока.

“Ако еднаш изневерил, секогаш ќе изневерува …”

Ова понекогаш може да се покаже вистинито, но не заборавајте дека сепак сето тоа зависи од самата личност и тоа дали станува збор за љубов или не. Зависи од конкретната ситуација, од конкретната криза во односите.

Кога ги анализирате фактите, комуникацијата меѓу вас, причината да се случи неверството , тогаш најточно можете да си пресметате дали тој ќе ви измами повторно.

“Верувајте на својот внатрешен глас …”

Нема совет, кој ќе ве збуни повеќе. Кога се наоѓате во ситуација да претерувате со размислување и анализирање, вашиот внатрешен глас се претвора во стотици различни гласови. Тогаш често се носи и погрешното решение.

Затоа, ако имате можност да ја одложите одлуката или некој може да ве посоветува – направете го тоа.

“Љубовта доаѓа кога најмалку ја очекувате …”

Ова е еден од најлошите совети кој може да се даде на човек кој активно бара љубов или да се упатат кон себе како мисла. Иако немаме целосно можност да влијаеме на настаните кои ни се случуваат во животот, не смееме да го затвораме срцето, за да чекаме. Емитувањето секогаш сугерира, кога некој бара партнер, особено кај жените.

Се разбира, идејата за љубовта не треба да се претвори и во фикс идеја која ќе нè тера да се чувствуваме потиснати од фактот дека немаме половина до себе во оваа фаза. Да, можно е љубовта да дојде како гром, да ве разбуди, но тоа не значи дека треба да престанете да ја барате.

“Секој заслужува втора шанса …”

Не! Има луѓе во нашите животи, во љубовните врски, кои не заслужуваат втора шанса. Партнерот кој ве изневерува постојано, оној кој ве потиснува емоционално, оној кој ве малтретира, не ве почитува како личност. Сите тие не заслужуваат втора можност да бидат сакани од вас.

“Вистинската љубов ги совладува сите пречки …”

Секогаш, бидејќи светот во кој живееме не е така идеален како што ни се сака. Вистината е дека не секогаш и најсилната љубов успева да се справи со предизвиците на животот. Сепак, не смееме да заборавиме дека една врска бара постојано напојување, напор, трпеливост и страст.

Софистицираните ситуации се оние кои ни помагаат да го видиме вистинското лице на човекот до себе и да процениме колку голема е нашата љубов.

Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.