Измислен спреј што го заменува пеглањето

187

3а многумина пеглањето е една од најздодевните домаќински работи. Сепак, има начин како тоа да се изостави – спреј што ја заменува оваа домашна работа што не може да се избегне. Рецептот е следниот:

Потребни состојки

– 400 милилитри дестилирана вода;
– мала лажица омекнувач за алишта;
– мала лажица алкохолна киселина;
– празно шише со распрскувач.

Во шишето се става дестилираната вода, па се додава мала лажица омекнувач и една со алкохолна киселина. Сето тоа се промешува и спрејот е подготвен за употреба.

Начин на употреба

Облеката треба да биде сува, и таа прво се порамнува со рака. По попрскувањето, закачете ја облеката да се исуши, таа е подготвена за носење.