Исповед за која се раскажува | Редовно водам љубов со друг маж, но јас никогаш не го изневерив мојот сопруг!

1137

Иако ова всушност звучи како дефиниција за брачна измама, таа во својата отворена исповед тврди дека всушност не го мами сопругот – и дава силни аргументи за тоа.

Американската блогерка која го користи псевдонимот Саманта Вајтмен четири години е во брак, а веќе две години повремено има секс со човек кој не е нејзиниот сопруг. Иако ова всушност звучи како дефиниција за брачна измама, таа во својата отворена исповед тврди дека таа всушност не го мами сопругот – и дава силни аргументи за тоа.

“Јас сум во брак со Остин веќе четири години, од кои две години ги поминувам во исто време гледајќи се со мојот љубовник Џеј, со знаење и целосна согласност на мојот сопруг. Нема тука криење, не е мамење во прашање, и нема ништо чудно. Едноставно се гледаме еден со друг и имаме луд секс. Љубовникот понекогаш го гледам неколку пати месечно, а понекогаш не го гледам по шест месеци поради моите и неговите обврски. Се обидувам да го избалансирам бракот, врската со него, училиштето, работата и трите ќерки, па затоа понекогаш не поминувам со Џеј онолку време колку што би сакала.

Можеби се прашувате зошто ја имам оваа афера? Одговорот е едноставен – тоа ​​што имам љубовник ме прави подобра сопруга, бидејќи сум посреќна, а тоа е одлично за мојот брак. Користа од аферата ја делам во три категории: комуникација, страст и подмладување.

Прво, за сериозна врска потребно е многу работа и многу за комуникација. Кога прв пат почнав да зборувам со Остин за можноста за отворен брак, моравме многу подобро да комуницираме и да се концентрираме на слушање на другиот партнер. Се разбира, имаше многу препирања и расправии, но на крајот дојдовме до фактот дека можеме многу подобро да зборуваме и да ги изразуваме своите желби, потреби и чувства.

Продолжува на страна 2