Големите предности на малите гради

422

Жените со мали гради имаат зголемена склоност да доживува сексуално задоволство

Имате грижи за малите гради? Тоа треба да се промени, бидејќи малиот граден кош има и многу предности.

Повеќе задоволство од сексуалниот чин.

Ако ги оставиме порно ѕвездите и списанието Playboy настрана, можеме да тврдиме дека жените со мали гради имаат зголемена склоност да доживува сексуално задоволство.

Според една студија направена на Универзитетот во Виена, малите гради се 24% повеќе чувствителни отколку поголемите. Со еден збор, помалите гради се почувствителни и затоа повеќе се возбудуваат.

Помали гради – повеќе задоволство!

Мажите кои се економски независни имаат тенденција да преферираат жени со мали гради.

Ако сте незадоволни од вашите мали гради, размислете повторно. Психолозите имаат одговор за вас.

Според написот објавен во Психологија Денес, богатите мажи имаат тенденција да уживаат во мали гради, додека мажите кои имаат проблеми со парите им допаѓаат поголеми гради.

Психолошката причината за овој избор е навистина интересна! Мажите кои имаат финансиски тешкотии, доживуваат дека жените со големи гради ги доживуваат како грижа и заштита. Тоа е причината поради која тие потсвесно избираат жени со големи гради.

Жените со мали гради изгледаат помлади.

1600 жени од различни возрасти и големини на градите учествуваат во истражувањето. Оваа студија тврди дека жените со мали гради изгледаат 5 години помлади од оние кои имаат поголеми гради.

Жените со мали гради не се плашат дека градите ќе им овенати еден ден.

Паднати гради се голем проблем за повеќето жени. Иако вистинската причина за доделување уште не е утврдена, истражувањето спроведено во Франција, тврди дека спротивно на општото убедување градниците имаат негативен ефект врз градите.
Во овој ред на мисли, жените со големи гради се обврзани да носат градници, што ја зголемува нивните шанси за паѓање.

Жените со мали гради ги отфрлат мажите кои оддаваат значење на наметнатите идеали за телото.

Науката докажува дека мажите кои се залагаат за поголеми гради се сексисти и поседуваат плиток ум.

Во истражувањето на темата, мажите се замолени да ги објаснат причините за изборот на жени со големи гради. Многу од нив велат дека ги гледаат жените со големи гради како лесни цели.

Овие жени можат да избираат од еден бесконечен број на градници!

Еден од најголемите проблеми на жените со големи гради – наоѓањето на градник! Ако имате мали гради, тогаш вие не знаете ништо за овој проблем!

Тие не страдаат од болки во грбот предизвикани од градите.

Познато е дека жените со големи гради се со поголема веројатност да страдаат од болки во грбот предизвикани од тежината на градите. Друг недостаток на големите гради е деформација која се случува во телото со годините.
Покрај тоа, д-р Мариса Вајс, основачот на breastcancer.org, објаснува дека големите гради можат да предизвикаат главоболка и болки околу вратот.

Малите гради изгледаат многу подобро!

Големите гради често се нерамномерни. Се смета дека мажите се потсвесно привлечени од симетрија.

Тие можат да носат кошули, без да се загрижени дека копчињата ќе се скинат.

Овие жени не познаваат тревога од губење на копчињата од кошулата, поради присуството на големи гради.

Ризиците од рак на дојка се пониски!

Ако се уште не сте задоволни со вашите мали гради, сега имате легитимна причина!
Во неодамнешно интервју, објавено во Cosmopolitan, д-р Вајс вели дека дијагнозата и интервенцијата на ракот на дојката е многу полесно при помали гради.

Срцето им е секогаш блиску до вас, кога ги прегрна!

Иако последното нема научна основа, можеме да претпоставиме дека тоа е добра причина!

Кога ќе ве прегрне партнер кој има мали гради, ќе се чувствувате поблиску до него и ќе го почувствувате пулсот!

Познато е дека прегратката има многу позитивни ефекти врз телото! Балансирањето на стресот, подигање на расположението и регулирање на крвниот притисок, се само некои од овие ефекти! Не ја потценувајте моќта на една прегратка!