Еве зошто не смеете да спиете со уклучена клима

159

Поради горештините, клима-уредите и вентилаторите се едни од најупотребуваните апарати во овој период. Но, треба да бидеме внимателни и со нив.

Ова особено важи за вентилаторите. Тие освен што разладуваат, поради протокот на воздух низ просторијата може да разнесат прашина, која навлегува во вашите дишни патишта. Ако сте склони кон алергии и астма, вентилаторот додека спиете може да предизвика бројни проблеми.

Исто така, уредите за разладување ја сушат кожата, па потребно е да ја негувате со хидратантен гел.

Проблем може да се појави и со сувост на очите, особено кај оние кои спијат со делумно подотворени очи.

Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.