Еве зошто не можете да стапите во брак и зошто вашиот брак би траел 50 години

209

Ако сте свршени или размислувате за брак, ова е текстот за вас.

4 причини зошто не можете да стапите во брак:

Осаменост

Постојат три вида на осаменост. Интраперсонална. Исклучување од себе, т.е. Не знам кој сум и што сакам. Интерперсонална осаменост: недостаток на контакт со други луѓе. Отсечен од другите. Егзистенцијална осаменост: кога некое лице се чувствува сама во светот. Ако некое лице не сфати дека е осамено и со каква осаменост се бори, нема да може да има интимни врски. Исто така е важно да се разбере дека осаменоста не завршува сама по себе и никогаш не може да се реши со влегување во врска или брак.

Несовршеност

Луѓето често избегнуваат врски или бракови, сè затоа што се свесни за своите несовршености. Ако некое лице сфати дека е несовршено, постои еден вид срам што го спречува да се поврзе со другите или да се отвори пред другите.

Зависност

Луѓето кои стапуваат во брак или врска честопати се чувствуваат како неповратно да се губат себеси и својот идентитет. Тие стануваат 100% поврзани со мажот / жената со која се во врска или се во брак. Затоа, стапувањето во брак често се нарекува „мала смрт“, во смисла на умирање на слободата на една личност. Сепак, не смееме да гледаме на бракот со такви очи. Вие се менувате, но исто така и вашиот партнер. Растете заедно и се развивате. Бракот не треба да биде „мала смрт“ или губење на вашата личност.

Отруена зависност

Нема ограничување, едно лице е стопроцентно врзано за вас и нема раст и развој. Има проблем, затоа што другата страна смета дека не можете да направите ништо без тоа сега, затоа што сте во брак или во врска. Ова е еден од најголемите проблеми во бракот и честопати е причина за развод.

5 услови за вашиот брак да трае 50 години

1.Имате силна желба или намера да стапите во брак. Ваш е изборот и вашата голема желба.
2.Имате храброст да стапите во брак и да се соочите со сите проблеми што ги носат бракот и заедничкиот живот.
3.Доверба. Имате доверба во него, во себе и знаете дека оваа личност е единствената со која ќе имате брачна заедница.
4.Почит. Вие него го почитувате како личност.
5.Свест. Знаете каде се вашите граници и колку можете да се откажете.