Eве кои народи во светот најчесто водат љубов и зошто

669

Со помош на апликациијата за следење на плодните денови „Глоу“ (Glow), направена е листа на земји чии жители имаат најмногу сексуални односи.

Иако се очекувало на врвот на листата да бидат САД или некоја од европските дестинации со репутација на „земји со добри љубовници“, резултатите ги изненадиле сите.

Според истражувањето, Канаѓаните имаат натпросечен број на сексуални односи за разлика од жителите на Латинска Америка, кои тоа го прават многу ретко.

Треба да се знае дека станува збор за луѓе што ја користат апликацијата за следење на плодните денови, од кои дури 60 отсто сакаат да добијат бебе, што многу влијаело на крајниот резултат.

На првите три места се нашле: Канада, Австралија и САД.