Еве како да освоите секоја девојка

188

Заборавете ги фразите

Студијата која ја спровел психологот Артур Арон на Универзитетот во Њујорк, покажала дека луѓето кои се директни, кои ги прескокнуваат фразите и „воведните разговори“, ги сметаме за попривлечни.

Бидете насмеани почесто

Во два одвоени експерименти, истражувачи во Швајцарија ја испитувале врската измеѓу привлечноста и смеењето. Резултатот на експериментот бил – колку повеќе се смее, толку лицето е поатрактивно. Уште повеќе, насмевката е компензација и за не многу привлечни црти на лицето.

Чувајте милениче

Жените сметаат дека мажите кои имаат домашно милениче, особено куче, се подобар „материјал“ за сериозна врска. Грижата за домашно милениче на дамите им дава сигнал дека мажот е подготвен за обврски, дека не е себичен и дека е посветен. Исто така, сметаат дека таквите момци се поопуштени, подостапни и посреќни.

Бидете „главни“

Луѓето ги привлекува моќта, тоа не е никаква новост. Една студија спроведена во 2014 година, покажала дека луѓето мислат дека „лидерот“ на групата е поатрактивен од членовите во неа. „Оваа студија покажува дека привлечноста не е врзана само за физичкиот изглед, дека тоа не е нешто статично“, вели авторот на студијата, Кевин Книфин.