Еве како да го спасите домот од инсекти

116

Во текот на летото честопати во домот ни влегуваат различни инсекти. Ако не сакате овие здодевни натрапници да ви се шетаат низ куќата, можете да ги избркате со примена на некои овие природни раствори.

Оцет и кокосово масло 

Измешајте ги овие две состојки и испрскајте со оваа мешавина околу прозорците и вратите и на другите места каде што мислите дека инсектите можат да прават легла.

Нане

Неколку капки етерично масло од нане со додаток на средство за миење садови и вода е одлично оружје за да го спасите домот од инсектите.

Лимон и портокал

Инсектите не го сакаат лимонот, па затоа лимонот и портокалот се добри за спас од нив, а и за свеж и пријатен мирис во домот.