Издржете неколку минути | Лутата пиперка е лек за многу болести!

552

Така треба да издржите неколку минути. Можеби ќе почнете да кивате и ќе ви биде тешко, но навистина ќе ви биде од голема помош.

Она што лутата пиперка ја вбројува меѓу најдобрите лековити билки е тоа дека таа е во состојба да направи неверојатни нешта за многу кратко време.

Во современиот свет реткост е да се сретне човек кој не е болен. Да почнеме од најобичните симптоми како што се главоболката, заморот, несоницата, проблеми со низок или висок притисок. Ова се само предупредувања дека подоцна, ако човек ги игнорира, ќе се развијат потешки заболувања.

Прво да ја анализираме главоболката и да кажеме зошто тоа се случува и како лесно може да се реши.

Главоболката може да се случи од неколку причини, еве неколку од нив: недоволна наспиеност, претходна алкохолна интоксикација, слаба циркулација, дехидрација. Решавање на проблемот на лишување од сон е едноставно, она што ние треба да направиме е да легнеме на време, што значи најмалку до 22 ч.

Зошто е тоа важно? Затоа што тогаш се лачат хормони кои помагаат квалитетно да се одмориме и да се подготвиме за следниот ден. Кога ќе легнете на време сигурно нема да бидете уморни, ниту пак ќе имате главоболка поради ненаспиеност. Во врска со алкохолната интоксикација, и воопшто алкохолот, во принцип, знаеме дека и минималната количина може да биде штетна.

Само два пијалока неделно го зголемуваат ризикот од рак. Уште еден проблем ќе го решиме ако не консумираме алкохол, затоа што знаеме дека алкохолот е диуретик (ја црпи водата од организмот).

Врз основа на ова, може да дојде до главоболка или болка. Проблемот на болката може да се јави и при лоша циркулација која е чест случај со луѓето кои се хранат главно на храна од животинско потекло.

Продолжува на страна 2