Домот и семејните вредности го креваат наталитетот

77

Франција е призната како една од водечките земји во Западна Европа по наталитет. Во изминатата година во земјата, бројот на жителите на која на први јануари беше 66,3 милиони луѓе, илиродени се 820 илјади деца.

По динамика на пораст на населението, Франција го дели првото место со Ирска. Во секоја од овие земји, според статистичките податоци, во моментов се раѓаат повеќе од две деца на семејството.

Но нели социолозите тврдат дека поради економските тешкотии од последните години, во современото општество е ослабена верата во иднината?

Одговарајќи на ова прашање Моник Бјудловски која е водечки експерт, не гледа парадокс. ”Кога светот предизвикува несигурност и се јавува чувство на губење на претходните референци, семејството донмот станува најважна вредност”, вели истражувачот.

Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.