Дали ќе потрае љубовната хемија?

170

Како да откриете дали силното сексуално привлекување помеѓу вас има шанси да преживее и да прерасне во љубов?

Измерете му ја “љубовната температура”: Ако вашиот партнер се однесува во фазонот топло-ладно, односно еднаш сака да биде со вас а друг пат “бега”, тоа значи дека не е сигурен дали навистина сака да бидете заедно. Ако неговите чувства се константни, тоа е знак дека тој сака вашата врска да потрае.

Како се однесува по сексот: Сексот не е доволен за вашата врска да опстои. Затоа обрнете внимание на тоа колку сте компатибилни во сексот, но и како се однесува тој по сексот. Ако сака да зборувате, да се галите и уживате во прегратките, тогаш тој е сериозно “загреан” за вас и не сте му само минлива авантура.

Дешифрирајте ги неговите мали гестови: Говорот на телото често открива дали тој е заљубен во вас. На пример, тој ве држи за грб кога сте излезени, ви отвара врата, гледа во вашите очи. Тоа е знак дека сте на правиот пат. Но доколку постојано гледа околу себе, не ве гледа додека зборувате и не забележува дека сте ја смениле фризурата, време е да побарате некој нов.