Човечката технолошка зависност

407

Технологијата ги промени тотално нашите животи. Колку што ни помогнала да напредуваме во секој поглед, толку ни одзела.

Отсега сè повеќе ќе се појавуваат илустрации и слики на маѓепсаните луѓе од технологијата.

Уметноста многу често е одраз на социјалните проблеми и најитните прашања во општеството, кои се одминуваат.

Точно е дека не можеме да го спречиме она што веќе е започнато, но можеме да запреме самите ние и да погледнеме наоколу околу нас. Наместо да се потисне живото општење, можеме да го охрабриме.

Чест феномен е депресијата, предизвикана од недостаток на одобрување во социјалните мрежи.

Токму тоа го укажуваат и илустрациите собрани од boredpanda.com и demilked.com, кои го прикажуваат уништувачкото влијание на колку корисните, толку и штетни социјални мрежи, технолошки гаџети и глобалната мрежа како нивна капа.