Чајот од магданос ги исфрла токсините од организмот

201

Чајот од магдонос е одличен за исфрлање на токсините од телото, за зајакнување на желудочните жлезди, од болести на срцето, бубрезите и го подобрува метаболизмот.

Во повеќето случаи, луѓето го користат магдоносот во својата исхрана, а дополнително има исклучиво декоративна намена. Магдоност не треба да биде само убава декорација на вашата трпеза .

Додадете магдонос во секоја свежа салата или грицкајте секое утро по некое гранче свеж магдонос.

Послужете се со чај од магдонос, поточно сварете корен или лист од магдонос и пијте го секогаш кога ќе имате шанса. Им се препорачува на жените за да си ги олеснат предменструалните симптоми.