Бидете внимателни | Вашето тело ги покажува овие 6 симптоми месец дена пред срцевиот удар!

592

Факт е дека главната причина за смрт во САД е само срцев удар. Големиот придонес за оваа болест во изминатите неколку години го дава стресниот начин на живот и храната што ја јадеме.

Водечкиот здрав начин на живот со намалено ниво на стрес во вашиот живот може да помогне да се заштити од срцева слабост, но друго нешто што може да биде многу корисно, дури и да штеди, е познавање на симптомите на срцева слабост еден месец пред да се случи.

1. Замор 

Кога артериите се стеснуваат, срцето добива многу помалку крв отколку што се користи. Ова го прави срцето да работи многу потешко отколку што треба, оставајќи ви цело време чувство на прекумерна замор и поспаност.

2. Недостаток на здив

Кога срцето пумпа помалку крв, тоа значи дека белите дробови нема да можат да ви дадат повеќе кислород во белите дробови за да дишат нормално. Ако имате потешкотии со дишењето тогаш најдобро е да го бирате што е можно побргу лекар, што може да значи дека нападот е многу близок.

3. Слабост

Кога вашето тело се ослабува истовремено, тоа е затоа што артериите станаа тесни и не дозволуваат циркулацијата на крвта да функционира правилно. Вашите мускули не добиваат што им треба, и ова може да предизвика ненадеен пад.

4. Вртоглавица и ладна пот

Лошата циркулација, исто така, предизвикува ограничување на протокот на крв во мозокот. Тоа е многу опасно за животот. Ќе се појави вертиго и лепливост. Не треба да го игнорирате ова.

5. Притисок во градите

Ако имате првични симптоми на срцев удар, веројатно ќе имате непријатност во градите, со помала болка или потежок притисок. Ова ќе продолжи да се зголемува до нападот.

6. Грип или симптоми на прехлада 

Ако се чувствувате како да имате симптоми на грип од никаде, ова може да биде, нападот ќе се случи во блиска иднина. Многу луѓе сметаат дека тие имаат развиено ладно само неколку дена пред срцев удар.

Ако вие или некој што го познавате ги доживувате овие симптоми, ве молиме посетете го вашиот лекар што е можно побргу. Најдобар начин да се спречи срцев удар е рано да се забележат симптоми.