Бидете агресивни во водењето љубов

1549

Агресивното однесување најчесто вклучува телесен контакт, иако многу агресија може да се искаже вербално

Related image

Агресијата е вродена реакција на напад, фрустрација и натпреварување за ресурси. Но, сепак, тоа може понекогш да биде корисно.

Related image

Со вашиот партнер редовно разменувајте ѓаволесто штипење, кубење за коса, и слично, активност која често се претвора во некој вид на предигра и сето тоа може да ви помогне од својот систем да ги исфрлите сите агресивни тенденции.

Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.