Ако сте ги почувствувале овие работи, ве следи лоша семејна карма и клетва од минатото

116

Верувале или не, ние често ги чувствуваме нејзините последици на нашата кожа, дури и без да сме свесни за тоа.

Особено ако последиците што ќе ги чувствуваме во иднина се предизвикани во далечното минато. Постои верување дека кармата може да биде наследена од крв, односно дека постои кармична ДНК.

Толку често, за некој што е неоправдано изложен на животни и енергетски блокади, се вели дека е „жртва“ на кармичката ДНК.

Не мора да значи дека сте наследиле карма директно од вашите родители, но овие енергетски текови може датираат од античкото минато, од вашите антички предци.

На пример, некој од вашето семејство можеби „засадил семе на негативна енергија“ во минатото или направил нешто за што подоцна се каел. Плодовите на негативната карма штотуку почнуваат да созреваат во вашиот живот.

Кармичката ДНК се гради и се одржува со текот на годините, но исто така има начини да се ослободи негативна семејна карма и овој процес е означен како мокша во индиските религии.

Знаци кои се појавуваат ако сте „жртва“ на семејна карма

  • чувствувате дека сте многу поразлични од вашето семејство, негувате различни системи на вредности и сакате да промените многу постапки на вашето семејство
  • често чувствувате неосновани проблеми, особено во областа на рамото (блокирани енергетски точки)
  • пречки често се појавуваат на патот до реализација на плановите, дури и ако дадете се од себе за да успеете овој пат
  • премногу сте самокритични и се забавувате на патот кон самореализација
  • вие сте духовно свесни за одредени постапки на вашето семејство за кои верувате дека можат да ви бидат вратени во форма на кармички долг
  • За да се ослободите од негативната карма, треба да верувате во својата интуиција и да се ослободите од неоснованите стравови.

Станете креатори на вашата сопствена карма и поправете ги делата што мислите дека можат да ги предизвикаат преку кармички долгови. Станете свесни за секоја акција, вашите мисли, зборови и емоции.