Знаци кои укжуваат дека тој не е за нас

177

Ако имаме сомневања дали партнерот не е мажот за нас, сосема нормално е да ја поставуваме врската под прашање.

Постојат некои сигурни знаци кои недвосмислено покажуваат дека тој не е вистинскиот човек.

Не се грижи што е најважно за нас

Заедно сме доволно долго и тој многу добро знае какви се нашите верувања. Добро знае и како се формирале тие.

Така на пример секој понеделник е вечер за караоке со некои од нашите најблиски пријатели. Го правиме тоа затоа уживаме во друштвото, но и затоа што нè потсетува на времето кога сме биле помлади и сме пееле во група.

Ако тој не го гледа ова сериозно и не ја сфаќа колкава е важноста, веројатно не е вистинскиот човек. Многу е важно тој да може да нè поддржува и разбира.

Семејството и најблиските пријатели се против нашата врска

Понекогаш нашите најблиски не го одобруваат партнерот, но причината за тоа може да е во нив, а не во него.
Кога сепак се убедени дека тој не го сака најдоброто за нас, веќе е друга тема. Да слушнеме што имаат да кажат. Пријателите и роднините се нашите најблиски луѓе од кои имаме најголема доверба. Не треба да го игнорираме нивното мислење, бидејќи тие може да забележале нешто што ние не го забележуваме затоа сме заслепени од љубов.

Се чувствуваме исцрпени, кога поминуваме време со него

Имаме чувство дека се откажуваме од своите соништа, заради него? Да се ​​вратиме на времето на нашата прва средба. Што беше важно за нас тогаш? Ако била салата, да размислиме кога бил последниот пат кога сме ја посетиле.

Се разбира дека секоја врска бара жртви и компромиси, но ако партнерот не ни ги поддржува соништата, тогаш е време да се ослободиме од него.