Жените кои имаат куче се попривлечни

1968

Кучињата го намалуваат стресот кај жените и позитивно влијаат врз нив.

Припадничките на понежниот пол кои чуваат куче се дружељубиви, пријателски расположени и полесно остваруваат контакти, поубаво изгледаат и поатрактивни се, тврдат научниците.

Истражувањата покажуваат дека кучињата  го намалуваат стресот кај жените, и затоа, кога се во друштво на својот миленик, секогаш се насмеани.

Жените кои имаат куче поголем дел од времето поминуваат надвор и повеќе се движат, а тоа влијае да изгледаат посвежо и позадоволно.

Предходните истражувања го покажаа позитивното влијание на кушето врз психата на човекот.

Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.