Жената, која најчесто изневерува по занимање е домаќинка …

12184

Многу фактори влијаат врз тоа дали партнерот ќе не изневери – незадоволство, привлечност од друга личност, одмазда…Новото истражување покажа дека меѓу факторите, кои влијаат на неверството е и професијата на човекот.

„Illicit Encounters“, веб страница за состаноци од Велика Британија, наменета за луѓе во брак, проучила десет илјади профили на своите корисници.

Резултатите од истражувањето покажале дека 20 отсто од жените, кои имале профил на страната признале дека се осамени, а 27 отсто признале дека имаа силен сексуален нагон.

Дваесет отсто од нив како свое занимање навеле – домаќинка.

Кристијан Грант, од оваа компанија, додава дека женската желба за неверство, особено кај домаќинките, е одраз на чувството на запоставување и копнежот по нешто подлабоко и повозбудливо. Типичната жена, која се впушта во прељуба на тоа не е поттикната од ароганција, его или помама, туку од нејзината осаменост и незадоволството од бракот.

Домаќинките често се осамени во домовите, а кога мажот ќе дојде и натаму се чувствуваат запоставено.

Кога станува збор за мажите ситуацијата е спротивна. Високи, богати и интелигентни мажи се впуштаат во прељуба поради своето его, ароганција и помама.

Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.