Земјата изгрева над лунарниот хоризонт

1255

НАСА уште пред 5 години лансира неверојатна фотографија.

Неверојатна слика на Земјата на позадината на лунарниот хоризонт објави американската вселенска агенција НАСА.

Сликата е направен од вселенскиот апарат Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO).

На сликата Земјата изгрева над лунарниот кратер Комптон. На нашата планета се гледаат Африка и Јужна Америка.

Сликата на LRO веднаш беше споредена на легендарната Blue Marble, направена во 1972 година од екипажот на “Аполо 17”, на пат кон Месечината.

Бонус видео: