Зелката како алтернатива во лекувањето

192

Овој метод ќе ги повлече сите болести и отрови од вашето тело. Само направете го тоа!

Освен дека свежата зелка е корисна да се зема сурово, ние ги користиме нејзините лисја, за да правиме компресии, кои се неопходни. Само да се потсетиме дека редовното земање свежо зелка има тврда целулоза, затоа не треба да ја јадат луѓе, кои имаат чир.

Но, ако зелката ја исечете и ставете во рерната, тоа ја омекнува и не го иритираат желудникот.

Зелка за повреди од трауми

Ако вашите зглобови, лактите, зглобовите или лактите ве болат, затоа што сте уморни од работа или движење; ако имате трауми на овие места или ако неодамна сте отстраниле гипс, треба да ги ставите листовите од зелка и да го компресирате. Компостот на свежа зелка ја ублажува болката. Самата компресија е исклучително лесна.

Од телото отсекувајте 1 или 2 листа, но не и надворешните, кои обично ги фрламе. Поставете го листот или лисјата на заболеното место и завиткајте го со поголема крпа, шал, завој, колено или микроб. Треба да спиете на тој начин цела ноќ. Следното утро ќе видите дека листот е сув и местото не треба да ве боли. Ако траумата е стара или болката е многу силна пред да го ставите компресорот со свежа зелка, ќе треба да ја повторите постапката уште неколку дена.

Компресирајте од листови од зелка за проблеми со тироидната жлезда

Тироидната жлезда најмногу страда од стрес. Не изгледа толку тажна кога ве болат градите. Тоа може да западне во состојба на хиперфункција – да произведува непотребно големи количини хормони на растот и на метаболизмот.

За да биде „смирена“ тироидната жлезда и таа да почне да работи нормално се ставаат на грлото и на тироидната жлезда облоги од листови зелка. Мора да ставите завој или шал за да го задржите свежото зелено ливче на место. Треба да спиете со оваа компресија и да ја симнете следното утро.

Со силна главоболка

Ако имате сериозна главоболка, причината може да биде проблеми со очите. Затоа, потребен е лекар за око, офталмолог. Ако главоболката не се должи на очите, туку поради стрес или замор, можете да го ослободите со компресија од свеж лист од зелка.

Помалите листови од зелката или поголемите исечете ги. Одлучите дали да ги ставите на шамија, шал, шапка или на друг начин за да ги држите лисјата на главата, но добро е да спиете цела ноќ со нив.

Со компресираната свежа зелка, насмевката ќе се врати на твоето лице. Ако сте загрижени дека вашата коса ќе се скрши или ќе стане мрсна, направете го тоа за време на викендите.

Зелените лисја ќе ја повлечат болката и ќе се чувствувате одлично.

Ако болката не е толку силна, останете со компресира најмалку 2 часа лежејќи во удобно држење на телото. Овој пат можете да го користите за да прочитате некоја книга, списание, да слушате музика, да гледате филм и ако не сакате да спиете.