ВО КИНА ПОЧНАЛ ДА ПАЃА ЧУДЕН ДОЖД ? Сите се прашуваат што навистина се случило ! Видео

359

Жителите на Пекинг затекнале шокантни сцени по улиците и на своите паркирани автомобили!

Снимката, за која се верува дека е снимена во Пекинг, се фокусира на неколку паркирани автомобили покриени со ситни „црви“.

Видеото е споделено на социјалните мрежи со зборовите „дожд од црви“, што укажува на тоа дека црвите паднале од небото.

El Heraldo објави дека жителите на Пекинг биле советувани да носат чадори кога излегуваат од дома.

На снимката може да се види како жителите ја извршуваат својата секојдневна работа со отворени чадори за да не бидат погодени од „црвите“ кои паѓаат.

И додека кинеските власти допрва треба да ја откријат причината за овој чуден феномен, на интернет се појавија различни теории. Некои сугерираат дека тоа би можело да бидат цветови од топола.

Една од теориите е дека тие се навистина црви, но оние кои биле фатени во помало торнадо кое ги „посеал“ по улиците.