Десет причини зошто е добро децата да имаат миленичиња

1615

Има многу позитивни работи  зошто е добро децата да растат со домашни миленичиња.

Животните ги учат децата на вештини, но се и прекрасни пријатели.

Десет причини зошто децата треба да растат со домашни миленичиња

  1. Одговорност

Децата со миленичињата многу рано во животот учат за одговорноста и грижата за другите. Децата кои се активни во грижа за миленичето обично учат да бидат емпатични и чувствителни. Низ учење како да се грижат за другите, ќе научат и да се грижат за себе.

  1. Самодоверба

Заедно со одговрноста за миленичињта се гради и самодовербата. Ако се успешни во извршувањето на обврските околу миленичињата, децата подобро ќе се чувствуваат, ќе имаат чуство дека успеале и ќе бидат горди.

  1. Помалку алергии и астма

Многубројни студии покажуваат дека децата кои растат со животни имаат помалку склоност кон развивање алергии и астма. Ако дете помладо од една година има можност да живее со милениче, ќе развие силен имунитет.

  1. Активност и играње

Миленичињата, посебно кучињата, бараат шетање, истрчување и играње. Свежиот воздух и сонцето се добри за сите.

  1. За смиреност

Миленичињата обично носат атмосфера на смиреност и спокој во куќата. Некои деца се многу поопуштени со миленичињата, отколку со луѓето.

Продолжува на страна 2