Трик кој сите почнале да го употребуваат | Топол сунѓер ги отстранува нечистотиите

912

Колку често сте се налутиле дека вашата кујна, секогаш по готвење месо, е покриена со масни дамки?

Сте пробавле безброј пати да ја исчистите со различни хемикалии, но тоа е невозможна мисија.

Затоа на овој трик ќе гледате како на подарок од небо, бидејќи е многу едноставен и како таков лесно отстранува масни дамки од кујнската маса и од елементите.

Потребен ви е само сунѓер!

  1. Ставете го сунѓерот под вода и уверете се да не биде целосно влажен.

2. Ставете го во микробранова печка 20-30 секунди. Бидете внимателни да не изгорите кога ќе го вадите сунѓерот надвор од неа.

3. Додека сунѓерот се загрева, попрскајте ги маснотиите со цитрусна база.

4. Земете го топлиот сунѓер и избришете ги маснотии.

Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.