Тој те сака, но нема храброст да ти каже

138

Не сите мажи се храбри женкари кои не се плашат да ги наведат жените да флертуваат со нив или да ги направат првите чекори.

Некои мажи се срамежливи и ќутливи. Тоа не ги прави лоши луѓе, туку само интроверти.

Добрата работа е дека на повеќето дами се допаѓаат такви мажи и за нив дури е предизвик да ги извадат од лушпата.

Единствениот проблем е дека жената, на која ѝ се допаѓа срамежлив маж, обично се прашува дали тој има симпатии или е едноставно од учтивост.

Еве и неколку знаци кои ќе ве убедат дека на тивкото момче му се допаѓате, но е премногу исплашено за да ви каже:

1. Тој вечно се врти околу вас

Ако работите заедно и овој маж е секогаш во потрага и близина со вас, ви носи кафе, ручек и т.н., можеби навистина му се допаѓате повеќе од било кој друг. Добар знак е ако тој се обидува да биде околу вас цело време, без да се обидува да е во центарот на вниманието.

2. Тој излегува од зоната на удобност, за да ви угоди

Ако тој се однесува како ваш најдобар пријател и ви прави голем број на услуги, значи му се допаѓате многу. Особено ако е секогаш љубезен и со почит се однесува кон вас и вие чувствувате дека има многу топок однос.

Продолжува на страна 2