Еве кога точно ќе се случи Васеленскиот потоп

407

Дел од населението на Земјата ќе загине, малкутемина преживеани ќе се борат со гладот ​​и смртоносна болест.

Според соопштението на NASA по 60 години на Земјата ќе биде зафатена од васеленски потоп, пишува весникот “Руски дијалог”.

Дел од населението на Земјата ќе загине, а останатите живи ќе се борат со гладот ​​и смртоносна болест. Под вода ќе останат Токио, Лондон, Амстердам и Њујорк.

Причина за потопот ќе станат топењето на глечери – по 60 година овој процес ќе достигне критична точка и нивото на светскиот океан ќе се подигне со два метри.

Научниците по ваквите можни сознаија за перспективата на Земјата, создале голема компјутерска програма, и ја истражувале нашата планетацрпејќи сознанија за динамиката на топењето на глечерите.

Сите информации биле испратена во посебен суперкомпјутер кој направил симулација и дал резултати за неизбежноста на ваквиот потоп до колку не се сменат околностите.