Тинктура од лук и црно вино

71

Потребно

  • 12 чешниња лук
  • ½ l црно вино (по можност домашно)
  • Исчистете го лукот и исечкајте го на четвртини и ставете го во тегла
  • Додајте пола литар црно вино и добро затворете го садот

Начин на употреба

  • Чувајте го на место каде што допира сончевата светлина, околу две недели
  • Секојдневно по неколку пати протресувајте го, за да се измешаат состојките
  • По две недели, исцедете ја содржината и ставете ја во стаклено шише
  • Консумирајте по 1 лажичка 3 пати дневно во период од еден месец

Овој лековит пијалак ја прочистува крвта, ги отстранува вишокот маснотии и сол од организмот, а со тоа и го забрзува метаболизмот.

Ова е моќен пијалак за чистење и зајакнување на крвта, па се препорачува да се користи со пауза од 6 месеци помеѓу два третмана.