Позитивна мисла | 6 мудри одлуки на среќните луѓе

6578

6 МУДРИ ОДЛУКИ НА СРЕЌНИТЕ ЛУЃЕ

  1. Не ѕиркаат по туѓи дворови и не им е гајле нивните грижи, туку за своите.
  2. Не бараат потврда за своите вредности ви туѓи очи, туку во своите.
  3. Не чекаат некој да ги усреќи, туку самите се грижат да бидат среќни.
  4. Не се јадат со лутина и омраза, туку простуваат да не се отрујат.
  5. Не седат дома бесконечно вртејќи ги своите проблеми, туку излегуваат и шетаат.
  6. Не се залажуваат сами себе, туку ја прифаќаат вистината.