Темната страна на емпатите која луѓето ретко ја гледаат

1729

Емпатите се многу интелигентни луѓе кои имаат посебни способности. Многу луѓе ги гледаат како кршливи, речиси слаби личности, но ова е едно големо недоразбирање.

Емпатите се под силно влијание од енергиите на другите луѓе. Тие имаат способност да ги чувствуваат емоциите на другите и со тоа ја дознаваат нивната намера, лоша или добра. Иако емпатите се мачат со притисокот од нивните емоции и емоциите на другите, тие се далеку од слаби личности.

Емпатите се чувствителни, но на друг начин. Тие имаат голема чувствителност кон телевизијата, радио брановите, па дури и Интернетот. Насилството и емоционалните драми, или пак шокантните сцени со физичка или емоционална болка се неподносливи за емпатите. Тие секогаш го гледаат доброто во луѓето, но имаат и своја мрачна страна – тие имаат посилна одбрана.

За емпатите е речиси невозможно да го избегнат злото во светот, а ова им дава увид во неговото вистинско функционирање. Овој увид ги плаши и ги прави тажни. Тие ја собираат негативната енергија, а ова ги прави секогаш да изгледаат изморени.

Емпатите може да ги запостават своите тело и ум за другите луѓе. Тие имаат големо разбирање што навистина им тежи. Штом ќе почнат да се запоставуваат, тие почнуваат да го губат и чувството за себе.

Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.