Таткото херој | И покрај сите пречки таткото не одолеа на желбата на синот | Видео

412

Како што се татковците наши херои, така е и овој татко за својот син. Вистинската приказна која допре до срцата на многу луѓе, вклучувајќи нѐ и нас.

Сакам да ја споделам со вас оваа, можеби тажна, но вистинита приказна

Синот на таткото: Тато, дали би сакал со мене да трчаш маратон?

Таткото ѝ покрај своите години и болното срце одговара: Се разбира!

Ѝ трчаа маратон заедно.

Синот праша повторно: Тато, дали би сакал со мене да трчаш уште еден маратон?

Татко повторно одговори: Да!

Така го трчаа ѝ овој маратон заедно.

Еден ден синот повторно го праша татка си: Тато, дали сакаш со мене на триатлон (4 км пливање, 180 км возење велосипед и 42 км трчање во еден дел)?

Таткото одговори: Да!

Можеби ова не допре до вас, но погледнете го видеото и чујте ја музиката.

Респект!