Ако сè уште не сте ја нашле љубовта на вашиот живот, време е за промени

461

Запрашајте се дали, можеби, премногу се трудите?

Замислете дека денес одеднаш ќе ја сретнете љубовта на вашиот живот.

Што би се променило?

Барањето љубов е тековен процес кој влијае на многумина. Се надевате дека ќе ја пронајдете вистинската личност за вас, но потоа наидувате на неколку промашувања, па се откажувате. Често се откажувате, па се враќате и повторно барате љубов. Колку и да се трудите, таа потрага по љубов го организира и менува животот на многумина.

Ова може да биде причината поради која сте купиле нов фустан; или причината поради која сте излегле кога не сте сакале да излезете; или дека сте инсталирале апликација за запознавање. Дали некогаш сте се запрашале дали можеби се трудите премногу?

Ова е местото каде што многумина грешат, бидејќи никогаш не треба цел живот да се предадете на потрагата по сродна душа, и по секоја цена да тргнете кон таа цел, дури и против себе. Не заборавајте, дури и кога сте сами, вие се имате себе! Во нашиот ум имаме слика на совршен партнер кој ќе нè сака токму такви какви што сме, со сите доблести и маани.

Ние се препуштаме на такви мисли, заборавајќи на себе. Потоа повторно, често ја слушате малку истрошената фраза „љубовта доаѓа кога најмалку ја очекувате“ … но што да правите во меѓувреме?

Има толку многу работи на кои можеме да работиме, како кариера, хоби, личен развој. Дури и оние маани за кои мислите дека ќе бидат прифатени од вашата сродна душа, доколку ви пречат, не прифаќајте ги, туку сменете ги. Правете го она што ќе ви помогне да се чувствувате подобро, да изгледате подобро, да напредувате и да развиете самодоверба.

Со ставање на други работи на листата на приоритети покрај љубовта, престанувате да се плашите да бидете сами. Пред тебе се отвораат бескрајни можности, таа замка дека „мораш да имаш некого“, конечно се ослободуваш од неа. Вие не треба да правите ништо, но можете да направите што сакате!

Време е да се разбереме себеси и нашиот живот како дел од голем спектар на љубов, нашето семејство, пријателите, колегите, миленичињата, блиските луѓе … Љубовта не е една личност, таа е низа емоции и врски кои го исполнуваат вашиот живот.

Наместо да седиме и да чекаме да дојде тој што ќе ни го промени животот – биди тоа што го чекаш. Затоа што единственото нешто во кое можете да бидете сигурни е дека и покрај сите тешкотии, победи и неуспеси, стравови и придобивки, ќе бидете тука, ќе бидете некој кој секогаш ќе биде со вас. А љубовта преку партнер ќе се појави во вистински момент.