СВЕТОТ МОЖЕ ДА БИДЕ СУРОВ | Но овие психолошки трикови навистина можат да ви користат во животот

556

Иако некои психолошки трикови се тешки и ги користат само професионалци за да манипулираат со другите, постојат и неколку едноставни трикови кои секој од нас може да ги користи во секојдневниот живот.

Прочитајте неколку психолошки трикови кои навистина „работат“ и кои можете многу лесно да ги тестирате.

Секогаш постојат мали трикови кои ќе ја подобрат вашата секојдневна интеракција.

1. „Ако некој плаче, тешете го, а потоа со смирен тон кажете: Дали би сакале малку песок? Ова пали секогаш“.

2. „Кога клиентот ќе почне да вика на телефон, јас останувам целосно смирен. Кога ќе заврши, чекам неколку секунди и велам: Здраво? Дали линијата е исклучена? Другото лице целосно се збунува затоа што мисли дека другата страна не ни слушнала додека вреска.“

3. „Ако ви пречи кога некој ве гледа, загледајте се и вие во таа личност. Држете контакт со очите и не попуштајте. Ако постојано зјапа во вас, пратете му бакнеж. После тоа обично гледа настрана.“

4. ‘Кога некој во општеството постојано се жали за нешто поради неговата несигурност, јас му велам дека ‘нема срам во тоа што го прави, не сум тука да му судам’.

5. Преправајте се дека сте лош лажго, така што кога ќе треба да лажете, луѓето ќе мислат дека ја кажувате вистината.

6. Кога знаете дека сте во право, но другата страна сака само да се расправа, кажете: „Па што? Знам дека си доволно паметен за да сфатиш дека тоа е X.“ Луѓето остануваат шокирани.

7. „Кога некој ќе ве праша дали сакате да се карате, вие велите да и заминувате. Другата страна ќе ги изгуби нервите. Останете смирени и преправајте се дека некој друг не е таму до вас“.

8. „Кога некој што е срамежлив зборува во друштво, ако го погледнете и со глава ја потврдите неговата изјава, тоа го поттикнува да продолжи да зборува“.

9. „Кога стоиме во група и некој кажува шега или се случува нешто смешно, луѓето имаат тенденција да ја гледаат личноста што најмногу им се допаѓа додека се смеат“.

10. „Кога некого ќе прашам нешто, а другата страна ќе ми даде одговор од типот „што?“, јас само продолжувам да зјапам во него и 99 проценти од времето тие сами ќе одговорат на прашањето, без јас да се повторувам. Мислам дека на луѓето им е полесно да го прашаат тоа, отколку веднаш да одговорат на прашањето.