Совети за вљубените мажи

119

Да ја сакаш е избор кој го правиш секој ден.

Дознај што е она што ја усреќува. Откриј кои се нејзините интереси и придружи ѝ се во нив.

Почитувај го нејзиното мислење, дури и кога не се согласуваш со него.

Секогаш биди ѝ верен пријател.

Не мора секогаш да имаш решение за нејзините проблеми.Едноставно биди до неа, тоа е она што е најважно.

Само затоа што таа може да направи сè, не значи дека мора да прави сè. Помогни ѝ да се релаксира кога ќе имаш можност и биди ѝ извор на спокој.

Имај на ум дека и таа, како и сите останати, има свои несигурности.

Бори се во нејзините битки заедно со неа, а не наместо неа.

Секогаш давај ѝ ја слободата да носи свои одлуки, дури и ако не се согласуваш со нив.

Биди најдобрата варијанта од себе кога си со неа, за и таа да може да го направи истото.

Жената којашто е таа денес не мора да е иста со онаа која била во минатото.

Таа е рамноправна со тебе. Третирај ја на тој начин.

Секогаш, секогаш, секогаш навивај за неа.

Над сè, биди добар со неа. Секогаш биди љубезен.

На крајот на краиштата, секоја жена е различна. Таа има свои потреби, желби и цели. Откриј какви се тие и помогни ѝ да ги постигне.