Совети за вљубените мажи

1057

Huffington Post ги замоли своите читатели да споделат по едно нешто кое според нив треба да го знае секој маж кој сака жена. Еве ги 24-те најдобри одговори:

Можеш секој ден да ѝ КАЖУВАШ колку многу ти значи, но ако не ѝ ПОКАЖУВАШ колку многу ти значи, тогаш не си направил ништо.

Не ја споредувај со ниту една друга жена. Таа е специјална и уникатна, третирај ја така.

Понекогаш ислушувањето е доволно. Има моменти кога на жената ѝ треба партнерот за да ја ислуша, без да се обидува да дава совети или да поправи нешто. Едноставно да слуша.

Не дозволувај родовите стереотипи да влијаат на тебе. Љубовта е љубов, независно од тоа кој оди на работа, а кој останува дома. Запомни дека твоето презиме не е поважно од нејзиното, а нејзината улога на родител не е поважна од твојата.

Никогаш не ги негирај нејзините чувства, нарекувајќи ја „луда“.

Комуникацијата е сè. Заборави на сè што ти кажувале за жените, тоа се повеќе стереотипи одошто нешто друго. Ако сакаш да знаеш како се чувства таа, не претпоставувај, прашај јас. Комуникацијата е клучна.

Разбери дека таа знае што е најдобро за неа.

Исполнувај ги твоите ветувања.

Таа може да биде ранлива, како и сите останати луѓе. Стои до неа за да ја фатиш во тие моменти.

Продолжува на страна 2