Сите умираме, но сите немаме живот !!! Видео

428

Не е смртта таа од која луѓето најмногу се плашат, туку доаѓањето до крајот на животот, само за да сфатите дека никогаш навистина не сте живееле.

Постои една студија спроведена во болница на сто постари луѓе кои умираа соочувајќи се со последниот здив. Беа замолени да размислат за своите најголеми каења во животот.

Речиси сите одговориле дека не жалат за она што го направиле, туку за работи што не ги направиле. Ризикот кој никогаш не го преземале. Соништата кои никогаш не ги оствариле.

Дозволете ми да ве прашам, дали вашите последни зборови ќе бидат: “Само да сум …”

Еј ти, разбуди се, зошто постоиш?

Животот не е мит, само да работиш за да го дочекаш викендот и да ги платиш сметките.

Не, јас не знам многу, но знам ова. Секој човек на оваа планета има дарба, а јас им се извинувам на афро-американската заедница, но веќе не можам да глумам. Мартин Лутер Кинг? Тој човек никогаш немал сон. Тој сон го имал него.

Видете, луѓето не ги избираат своите соништа. Соништата ги избираат нив. Затоа, прашањето до кое доаѓам е: Дали имате храброст да се фатите за сонот што ве избрал? Оној кој ви одговара, кој ве држи. Или ќе го пуштите да си оди и ќе го преспиете …

Дали знаете дека научив еден факт за авионите пред неколку дена?

Ова беше изненадување.

Продолжува на страна 2