Што значи кога ќе ви се појави дух во сон?

221

Мислењето на јасновидците и науката не се согласува.

Сонувањето е можеби еден од најмистериозните аспекти на природното човечко искуство. Луѓето секогаш се обидувале да толкуваат какви пораки им испраќа потсвеста преку одредени соништа. Таков мистериозен природен феномен честопати може да изгледа паранормално, а многу луѓе се прашуваат дали духовите можат да ве контактираат во сон?

Се разбира, дури и ако не верувате во духови, сепак е интересно да се знае што значи да се сонува за дух.

Нашата потсвест комуницира со нас преку симболи и метафори. Значи, треба да се запрашаме што симболизира духот?

Духот во сон обично се однесува на незавршената работа што треба да ја направите затоа што ве „прогонува“.

Ако некое време ви пречи деловна задача што не сте подготвени да ја исполните, можно е да сонувате дух. Така, потсвеста ве принудува да се соочите со вашите стравови и обврски.

Може ли духовите да ги посетат нашите соништа?

Иако духот во сон е едноставно симбол кој ви дава до знаење дека треба да завршите некоја незавршена работа, многу јасновидци веруваат дека е можно да се доживее посета на вистински дух за време на сонот. Ако сте го доживеале ова, вреди да се отворите умот за можноста духовите да можат да ги посетуваат луѓето во соништа за да даваат пораки, предупредувања или само да воспостават контакт.

Ако сонувате за дух на личност што не ја познавате, тоа може да биде показател дека има дух во вашиот дом – вели Рене Ват, професионален јасновидец.

Некои психичари веруваат дека духовите на починатите најблиски навистина ќе можат да се поврзат со нас во „просторот за соништа“.

Објаснување за сите скептици

Се разбира, сите не веруваме во духови. Едноставно објаснување за изгледот на почината сакана во сон значи дека ни недостасува. Самиот дух е симбол на одложување, но ако ви се појави личност што некогаш сте ја познавале, тоа е само начин на потсвеста да се бори против тагата.

Без разлика дали верувате дека во соништата остварувате вистински контакт со духовниот свет или едноставно практикувате премногу активна имагинација, соништата за духови можат да бидат лековити и корисни за вас.